Met de FritzBox fors besparen op uw telecomkosten

28-09-2016 15:09
Waarom kiezen uw opdrachtgevers voor u en niet voor die grote bekende dienstverlener van de reclame? Nou meestal omdat uw opdrachtgever u kent en weet wat hij aan u heeft. Uw flexibiliteit en kwaliteit zijn uw belangrijkste ‘selling points’. Het is dan ook erg belangrijk dat uw opdrachtgever u gewoon even kan bellen om te overleggen of iets te vragen; en uw opdrachtgever weet dat hij dan altijd direct de juiste persoon aan de lijn heeft. En al gaat heel veel communicatie tegenwoordig per mail en WhatsApp, uw telefonische bereikbaarheid heeft voor u als zelfstandig ondernemer nog steeds hoge prioriteit. De FritsBox is daarbij uw flexibele assistent.

Een FritsBox-router van het Duitse bedrijf AVM hangt aan uw internetaansluiting en u heeft vervolgens een scala aan handige telecomdiensten in handen. En dat zo goed als gratis of tegen een fractie van de prijs die u daarvoor normaal gesproken bij reguliere telecom-aanbieders zou betalen.
Met een FritzBox kunt u telefoonverkeer ontvangen en doorschakelen op de manier zoals u wilt. Bijvoorbeeld eerst op uw (DECT) bureautelefoon, dan op uw mobiel en uiteindelijk naar uw voicemail, uw collega of telefoondienst.
U kunt ook de telefoonoproep tegelijkertijd over laten gaan op uw bureau-telefoon en uw mobiele telefoon. Of (via een standaard internetverbinding) op een telefoon aan de andere kant van het land of van de wereld. Handig voor als u veel thuis werkt en wel de vrijheid wilt houden om even de deur uit te vliegen.
Overigens is de FritzBox daarmee ook een heel handig apparaat als u met verschillende mensen tegelijk de telefonische bereikbaarheid organiseert. Bijvoorbeeld voor een vereniging, een informatiepunt of een ‘shared-workspace’.

Al deze voorzieningen worden kosteloos door de FritzBox verzorgd en u kunt de instellingen eenvoudig zelf aanpassen via een overzichtelijke web-interface.
Wat de FritzBox helemaal aantrekkelijk maakt is de mogelijkheid om van verschillende telecomaanbieders gebruik te maken. U kunt bijvoorbeeld via de ene provider uw telefoontjes ontvangen en via een andere provider doorschakelen naar uw mobiele nummer. Daarmee kunt u aanzienlijk op uw telefoonkosten besparen.
Wij maken zelf bijvoorbeeld gebruik van een Budgetphone-Uno abonnement voor het inkomende verkeer en een Intervoip PrePaid SIP account voor het uitgaande verkeer. Door gebruik te maken van deze combinatie betalen we maar 15 euro per jaar (1.25 per maand) voor onze telefoonverbinding en slechts enkele 10-tjes per jaar aan telefoonkosten. De FritzBox kan tot 10 telefoonlijnen bedienen. Dus ons zakelijke telefoonverkeer loopt keurig gescheiden van ons privé verkeer.

De FritzBox kan echter nog veel meer! Naast dat er in het kastje een Wifi en een DECT zender zit (u hoeft nog maar één stekker in het stopcontact te steken en bespaart daarmee al snel zo'n 100kWh/ € 21,00 per jaar), kunt u er ook een (normale) harde schijf of USB-stick op aansluiten. Dan heeft u opeens een handige fileserver in huis!
Nog een zeer praktische functie van de FritzBox is de mogelijkheid om er een VPN-server van te maken. VPN staat voor Virtual Private Network. Als je onderweg bent en je maakt met je SmartPhone of laptop een VPN verbinding met je FritzBox, dan is het net alsof je met je computer op het thuisnetwerk bent aangesloten.
VPN heeft als kenmerk dat het zeer goed beveiligd is. Uw internet verkeer wordt versleuteld van uw computer naar uw FritzBox verstuurd. De FritzBox gebruikt uw eigen vaste internetverbinding om uw email te versturen of een website op te roepen.
Hoewel dat wel iets trager is, is het een zeer veilige manier van internetgebruik; u kunt voortaan met een gerust hart van een publieke Wifi-hotspot gebruik maken. Ook om uw bankrekening te beheren een internetbestelling te doen of privacygevoelige gegevens te versturen. (Zonder VPN is dat absoluut af te raden)

Kortom de FritzBox is voor een zelfstandig ondernemer de ideale kameraad.

TIP: U krijgt het topmodel FritzBox 7490 gratis (normaal ± € 175,00 ex btw) bij een 3 jarig Telfort Zakelijk DSL internetabonnement (vanaf € 25,00 ex btw per maand)

Heeft u vragen over de aanschaf of installatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.
 

Facebook: ‘Je geld of je klanten!’

14-06-2016 14:06
U hoort het vast ook steeds vaker om u heen: ‘We moeten ons laten zien op Facebook’ En ‘waarom heb je nog geen Facebook bedrijfspagina?! Het levert ons veel likes op.’
Het is natuurlijk erg leuk om te zien dat mensen dat wat u doet, leuk of mooi vinden. En het is ook interessant om te lezen wat klanten en sympathisanten over uw product of activiteit schrijven.
Maar is Facebook nog steeds zo leuk als het u omzet of leden gaat kosten? Er zijn goede redenen om in uw communicatie juist zoveel mogelijk om Facebook heen te gaan.


Wat is voor u het nut van Facebook?
Het lijkt zo leuk, al die likes op uw Facebook pagina. Mensen posten zelfs enthousiaste commentaren. En toch is een ‘like’ nog lang geen klant. Want een Facebook bezoeker is doorgaans wel de meest vruchteloze ‘lead’ die u zich voor kunt stellen.
Facebook is niet erg geschikt om nieuwe klanten te werven. De Facebooker krijgt iedere dag zoveel prikkels voor andere ‘leuke dingen’, dat u fors moet blijven investeren in uw communicatie, wilt u de aandacht van de Facebooker vast blijven houden. Hooguit is het een medium om uw bestaande klanten te informeren over nieuwe producten en ontwikkelingen. En Facebook werkt natuurlijk perfect als u op zoek bent naar de ‘thrill-seeking-consumer’ die u snel kunt verleiden met een leuke gadget of een spetterende actie. Maar voor ondernemers en organisaties die opzoek zijn naar stabiele binding met hun klanten of leden, biedt Facebook meestal meer last dan profijt.

‘Alstublieft concullega, hier heeft u ons klantenbestand.’
Een ander, meer venijnige kant van Facebook is ‘The Big Data’ die Facebook van uw organisatie en uw klanten verzamelt.
„Mag ik even uw klanten/ledenbestand kopiëren?” Het antwoord op deze vraag lijkt zo eenvoudig: ‘Natuurlijk niet!’ En toch doen bedrijven als Facebook en Google het iedere dag. Zonder dat u het door heeft.
Als u op uw website zo’n vrolijke ‘Like-button’ heeft staan, registreert Facebook wie uw website bezoekt en met welke interesse. Dit gebeurt zelfs als uw bezoekers helemaal geen Facebook-account hebben en er nooit iemand op die Like-knop klikt.
Het profiel dat op deze manier van uw bezoekers wordt opgesteld, levert zeer interessante gegevens op voor uw concurrenten en voor bedrijven en organisaties die actief op uw doelgroep willen gaan marketen.
Voor Facebook is het bijvoorbeeld een peulenschil om een ‘peergroup’ te selecteren in het postcode gebied 7204 van hoog opgeleide Volvo 245-rijdende D66-stemmers tussen de 55 en 60 jaar oud, die last hebben van eczeem... (op dit detail niveau kan Facebook dit echt).
Het verdienmodel van bedrijven als Google en Facebook is juist op dit principe gebaseerd. Deze bedrijven kennen uw klanten beter dan u zelf. Dit soort gegevens heeft Facebook verzameld mede aan de hand van de door hen gevolgde bezoekers op uw website en Facebook-pagina! En deze informatie verkopen ze door aan iedereen die er genoeg voor betaalt...

Hoe werkt het in de praktijk?
U kent dat wel: u heeft net op internet zitten zoeken naar een nieuwe fiets en opeens verschijnen er allemaal advertenties op NU.nl voor fietsen...
Zo vergaat het uw ‘lead’ ook; net heeft deze op de like-knop geklikt op de website van (bijvoorbeeld) uw lokale duurzame energiebedrijf.
Facebook en Google weten nu dat uw bezoeker geïnteresseerd is in duurzame energie en mogelijk wil overstappen van energieleverancier. NUON en ESSENT kunnen nu bij Facebook, Google en Twitter gericht advertentieruimte kopen om uw lead de mooiste aanbiedingen van ‘Hollandse Windenergie’ te doen.

Facebook kan toch ook geld opleveren?
Voor grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Zalando, waar de winst wordt gemaakt met een kleine marge op een groot volume, is dit soort data-mining marketing een uitkomst; ze weten precies wie ze moeten benaderen met wat voor een soort aanbod.
Maar de schoenmaker op de hoek, die niet het marketing budget heeft van dit soort grote reuzen, graaft met een Facebookpagina zijn eigen graf; de gegevens van zijn klanten worden direct doorverkocht aan juist hun grote concurrent! De kleine MKB-er kan daarom veel beter inzetten op echte sociale binding; een advertentie in het buurtblad, het regelmatig sturen van een leuke e-mail nieuwsbrief aan de klanten, het sponsoren van de school, het verzorgingshuis of de voetbalclub.

Wat kunnen wij eraan doen?
Ga met uw internetbedrijf in gesprek en zorg dat u geen bedrijfs-, organisatie- of product-pagina op Facebook heeft staan. Daardoor kan Facebook niet meer één op één uw klantenbestand inventariseren.
Zorg dat er geen ‘sitescripts’ meer op uw website staan, die bij elke bezoeker contact leggen met Facebook, Google en Twitter en op deze manier vastleggen dat ze in uw producten geïnteresseerd zijn.
Eventueel kunt u overwegen om zelfs geen zgn ‘robots’ van Google en Facebook meer op uw website toe te staan. Google heeft dan geen idee meer wat er op uw website te zien is en kan dus ook de interesse en voorkeuren van uw bezoekers niet meer ‘indexeren’. Dat heeft tot gevolg dat u moeilijk of helemaal niet meer te vinden bent in de Google zoekmachine. Dat heeft wellicht op het eerste gezicht nadelen, maar kan ook grote voordelen hebben!

Wat kunnen we nog wel doen?
U kunt uw bezoekers nog steeds de optie bieden om uw website of artikelen te ‘liken’ op Facebook en Twitter. Dat doet u dan in de vorm van een ‘statische’ link naar uw website. (Zie bijvoorbeeld het ‘share-icon’ bij dit artikel) Ook dit houdt een zeker gevaar in dat deze bedrijven gegevens over uw organisatie en uw bezoekers verzamelen. Facebook kan tot op zekere hoogte nog steeds zien dat bij u ‘iemand de winkel in loopt’. Maar Facebook kan daarmee lang niet zo gedetailleerd gegevens verzamelen als dat iedere tab of muisklik van uw bezoekers door Facebook wordt geregistreerd. U zorgt er daarmee voor dat Facebook en Google als het ware niet meer mee kunnen kijken op het bonnetje van uw klant.

Gerust idee toch?

Meer weten over wat FaceBook en Google met de data van uw bezoekers doen? Kijk dan eens naar de VPRO Tegenlicht uitzending ‘what makes you click’
 

GRPHN verlegt focus naar ontwikkeling EKOLOKO

GRPHN zal in de toekomst alleen nog actief zijn voor een selecte groep klanten. Onze focus zal vooral liggen bij het verder ontwikkelen van applicaties voor EKOLOKO KratjeLokaal. En bij het realiseren van internet en boekproducties.
Vanaf einde 2015 worden alle GRPHN activiteiten voor andere opdrachtgevers afgebouwd. Eind 2016 worden al deze activiteiten gestaakt.

Het oorspronkelijke plan: het bieden van goedkope milieuvriendelijke repro-faciliteiten en makkelijk en goedkoop te implementeren ICT-toepassingen, is door de beëindiging van Atelier3d, voorlopig niet meer te realiseren op De KAS / Driekant Buiten.
Wij betreuren de loop der dingen. Echter dat we nu onze focus kunnen verleggen naar de verdere ontwikkeling van EKOLOKO geeft ons ook veel plezier en voldoening.

Met EKOLOKO passen we onze eigen diensten en adviezen, met succes toe in de praktijk; op naar een gezonde lokaal georiënteerde bedrijfsvoering en minimale belasting bij de productie en transport van ons voedsel!

www.ekoloko.nl
 

GreenHopper re-invented:
Met je smartphone gratis bellen via gratis WiFi-hotspots

In a galaxy far far away... bedacht PTT Telecom ooit de ‘GreenHopper’; een soort DECT-telefoon waarmee je op talloze plekken kon bellen als je maar dicht genoeg bij het ‘GreenPoint’ stond.
Best wel een efficiënt systeem. Geen zendmasten en dode hoeken. Geen dure mobiele abonnementen. En duidelijke markeringen waar je wél verbinding had en voor weinig geld met een handzaam telefoontje kon bellen.
De GSM veranderde in een paar jaar van koelkast in brillenkoker en ook de belkosten daalden gestaag: De GreenHopper ging nog geen 7 jaar na de introductie in 1992, roemloos ten onder.
Jammer, want hoewel de GSM-dekking inmiddels veel beter is dan in 1992, blijft voor wie lange gesprekken wil voeren, GSM nog steeds behoorlijk aan de prijs. Er is echter een alternatief: Inmiddels duiken er steeds meer gratis WiFi-hotspots op: op alle grote NS-stations, bij La Place en sinds kort zelfs schappen-dekkend in de Albert Heijn...
Wat veel mensen nog niet ontdekt hebben is dat je met een smartphone, bij die WiFi-spots (en via je eigen WiFi-thuisnetwerk) bijna voor niets kunt bellen en gebeld worden. Voor mensen die kantoor houden bij Starbucks een absolute ‘must-know’! Want voortaan neem je gewoon je vaste lijn op, zonder hoge doorschakelkosten. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier: grphn.com/sip_instellen
 

BITS of Freedom voor maatregelen tegen NSA-praktijken

De digitale burgerrechten organisatie BITS of Freedom, eist in het manifest „Bespied ons niet” dat de overheid 28 maatregelen neemt ter bescherming tegen ongeoorloofde spionagepraktijken.

Het gaat dan vooral om het verzamelen van willekeurige verkeersgegevens om sociale-netwerken en intermenselijke relaties in kaart te brengen. Overigens doet de NSA daarin niet veel anders dan het leegtrekken van databases van Google en FaceBook; kortom we hebben zelf nog heel wat te zeggen over wat we wel en niet toegankelijk maken voor de NSA. Wie zijn hele leven op FaceBook post en zijn vrienden ‘Liked’ of zijn hele netwerk een mailtje stuurt met de vraag of ze ook op FaceBook komen, is bezig zijn eigen STASI NSA dossier bij te werken.

Die FaceBook-dicatatuur neemt steeds verder toe in omvang. Er zijn tegenwoordig al bedrijven die alleen nog maar via FaceBook communiceren en je zo eigenlijk dwingen om ook een FaceBook-account te nemen. De motivatie van bedrijven of organisaties om FaceBook te gebruiken, is meestal dat je daarmee makkelijk kunt ‘marketen’ en ‘de bewegingen in je peer-group’ in de gaten kunt houden...

De vraag is of dat nu echt zo effectief is, of dat het een simplistische ‘vrije markt’ doctrine is, waar we ons allemaal in het ‘vrije westen’ aan moeten conformeren. Polaroid oprichter Edwin Land zei ver terug in de vorige eeuw al: „Marketing is what you do when your product is no good.” Omgekeerd: als je een goed product hebt, weten je klanten je altijd te vinden!

Kortom, als we als ondernemers gewoon vertrouwen op de kwaliteit van ons product, levert ons dat uiteindelijk blije klanten én een stuk meer vrijheid op.

 

De-Googlize Now!

Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft na onderzoek ontdekt wat we eigenlijk allemaal al wisten: Google koppelt alle gegevens die ze van individuele gebruikers kunnen verzamelen aan elkaar en maakt hiervan gebruikersprofielen om op te ‘marketen’ (en door te spelen naar de NSA) Daarmee schendt Google de Nederlands/Europese privacy wetgeving in ernstige mate. Hierbij 5 tips om de de-Googlizen

meer informatie over duurzame energie in zutphen
Volg GRPHN op Twitter

GRPHN_webdiensten
Veilig, eenvoudig
en betaalbaar


• uw pagina op internet 2,00 p/m*
• website eigen beheer 10,00 p/m*
• website full-service 21,00 p/m*
• contact/inschrijfformulier 1,00 p/m*