Waar te beginnen met energetisch renoveren?Via de bovenstaande links vindt u tal van mogelijkheden om uw woning (of kantoor) energiezuiniger te maken.
Het grondig aanpakken van uw huis zodat het energiezuiniger wordt, wordt ook wel ‘energetisch renoveren’ genoemd. Energetisch renoveren is duur en vraagt vaak flinke verbouwingen. Maar met nieuwe technieken en materialen wordt het wel steeds eenvoudiger en voordeliger. U kunt op internet veel informatie vinden over de mogelijkheden die u ter beschikking staan om van uw bestaande woning een energie-neutrale ‘nul op de meter’ woning te maken.

Een goede start is de themawebsite van MilieuCentraal: www.verbeteruwhuis.nl. U kunt hier een snelle check doen welke maatregelen voor uw woning toepasbaar zijn. En u vindt er heel veel informatie over de verschillende technische mogelijkheden.

U kunt ook veel inspiratie opdoen op de website: www.onshuisverdienthet.nl. RTL4 heeft op basis van de voorbeelden op deze website een tv-serie gemaakt. U kunt verschillende informatieve filmpjes op deze website terugkijken.

Stichting Urgenda (bekent van de Klimaatzaak) heeft een brochure geschreven hoe je een gemiddelde woning voor € 35.000 energie-neutraal kunt maken. U kunt de brochure gratis downloaden.

Urgenda heeft ook een webwinkel met een aantal producten die redelijk eenvoudig toe te passen zijn en snel besparing op kunnen leveren: www.thuisbaas.nl

Via de website www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien of de maatregelen die u wilt nemen, voor een lening met lage rente of een subsidie in aanmerking komen.

 
KVK 58468900 • 0575-712073 • grphn.com/contact
©